Trekvogelpad–Etappe 14

Etappe 14 begon voor ons bij het militaire ereveld grebbeberg. Op tweede pinksterdag wordt daar een prachtige ceremonie gehouden. Ons doel was de route vervolgen van Rhenen richting Ede. Deze etappe was met 14 km een stuk korter, wat goed uitkam gezien de regenval die in de middag gepland stond. Al snel spotte we een ooievaar langs de route. Leuk signaal aangezien onze vriendin al 3 dagen na haar uitgerekende datum zit en graag haar baby gebracht ziet worden…

DSC01706

Vandaag hebben we een stuk minder bos gezien en vervolgde de route door de weilanden en langs het water. Het contrast was groot met dit vlakke landschap tegen de vorige etappe met alle hoogteverschillen. Achter ons zagen we de Grebbeberg liggen waar we pas nog overheen liepen en genoten van het uitzicht. Het overviel ons hier een beetje hoe gaaf het is dat we helemaal vanaf de zee, al meer dan 200 km gewandeld hebben om de grebbeberg te passeren.

DSC01709

Toen we afsloegen van het water, kwamen we terecht in de binnenveldse hooilanden.Ik had hier nog nooit van gehoord, terwijl we toch zo dichtbij wonen. De Binnenveldse Hooilanden is een gebied tussen Ede en Wageningen en onderdeel van het Gelders Natuurnetwerk. Hier wordt gewerkt aan het aanleggen van nieuwe natuur. Zo ontstaat een uniek gebied van ruim 280 hectare aaneengesloten natuur. Een gedeelte is aangewezen als Natura 2000-gebied. Hier broeden vooral kwartels.

DSC01715

DSC01720

Na de binnenveldse hooilanden, wandelde we via de weilanden langs Wageningen richting hoekelum en Bennekom, om bij sportpark Ede onze auto weer op te pikken. Langs de bewoonde wereld zagen we overal boerderijen met schattige geitjes, schapen, paarden en deze zeldzame Watusirunderen. Deze komen uit Afrika en zijn een afstammeling van de oerrund, welke in de 17e eeuw zijn uitgestorven.

DSC01727

DSC01729

1654536879095

2 reacties

  1. Mooi, heel mooi, soo mooi..

  2. Wat een mooie natuur en gelukkig droog weer tijdens jullie wandeling. Op naar de volgende’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *